Kudüs ile İlgili Konferansımıza Pakistan Basınında Geniş Yer Verildi

Üniversitemizin ev sahipliğinde tertiplenen 28 Aralık 2017 tarihinde Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi’ konuşmacı olduğu “İslam Dünyasında Kudüs’ün Yeri ve Türkiye-Pakistan’ın Rolleri” adlı konferans Pakistan İslam Cumhuriyeti basınında geniş yer verildi.

Yapılan haberlerde; Pakistan, Filistin’in adaletli hareketinin önde gelen savunucusu olduğunu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, serbest ve tarafsız bir plebisit çağrısı yapan ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarını uygulamasını ve Pakistan Büyükelçisinin Üniversitemizde yaptığı konuşmada Keşmir ve Filistin konusunda Türkiye’nin diplomatik faaliyetlerine teşekkür ettiğini belirten başlıklara yer verildi.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.