Benzersiz Türkiye Finansal Raporlama Standartları Senaryosu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Üniversitemiz Bankacılık ve Finans Topluluğu tarafından tertip edilen Benzersiz Türkiye Finansal Raporlama Standartları Senaryosu Ödül Töreni, 5 Ocak 2018 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının amirleri, STK temsilcileri, Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bankacılık ve Finans Topluluğu Başkanı Nuri sorgun ; “2015 yılında kurulan Bankacılık ve Finans Bölümü 2016-2017 Akademik yılı itibariyle 60 birinci öğretim, 60’da ikinci öğretim olmak üzere öğrenci almaya başlamıştır. Hâlihazırda bölümümüzde öğrenim gören 260’ı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 33’ü yabancı uyruklu olmak üzere 297 öğrenci bulunmaktadır. Benzersiz Türkiye Finansal Raporlama Standartları Senaryosu Yarışması’na bölümümüzün 1. ve 2. Sınıf öğrencileri katılmıştır. Uluslararası Raporlama Standartları alanları, hem dünyada, hem de ülkemizde uluslararası finansal bir dil haline gelen finansal raporların hazırlanması ve sunumu bağımsız denetimini içermektedir. Türkiye’de lisans düzeyinde sadece Kastamonu Üniversitesi eğitim-öğretim vermektedir. Öğrenciler ile yaptığımız ankette mezun olanların %94’ünün mezun olduktan sonra iş bulma konusunda kendilerine güveni tamdır. Uluslararası finansal raporlama ve bağımsız denetim konusunda hem lisans, hem de yüksek lisansta bulunan öğrencilerimiz ile destek verebilecek bir topluluğun başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Hep birlikte geleceğe ışık tutacağız.” dedi.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Bu program hepimiz için güzel bir başlangıçtır. Hepinize teşekkür ediyoruz. Benzersiz Türkiye Finansal Raporlama Standartları Senaryosu ve 1. Tertiplenen yarışma, bu bir başlangıçtır ve inşallah daha iyi yerlere gelecektir. Bu yarışmalar sizler için iyi bir motivasyondur. Sizlerin kendinizi geliştirmenizde faydalı olacaktır. Kendinizi devamlı suretle yenileyeceksiniz, çalışma azminiz artacaktır. Bu tür programlar sizin için fırsattır. Dersleriniz ile beraber icap edilen diğer bilgiler ve gelişmeleri iyi anlamanız lazım. Bankacılık ve Sigortacılık bölümü hocalarımızı bu tür faaliyetleri hayata geçirdikleri için çok tebrik ediyoruz.” dedi.

Programda konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Üniversitemiz hızla gelişiyor. Değerli Rektörümüz, başta size teşekkür ediyoruz. Hem fiziki açıdan hem de eğitim açısından çok büyük ilerlemeler kaydeden bir Üniversitemiz var. Bunun için de Rektörümüze, dekanımıza, okul yönetimimize, bütün Üniversite ailesine çok teşekkür ediyoruz. Gençlerimize de başarılar diliyoruz. Bankacılık ve Finans Topluluğu adına çok güzel faaliyetler yapıldığını gördük. Bir dahaki yarışmaya Kastamonu Belediyesi adına destekleyici olmak istiyoruz. Kastamonu Belediye Başkanı olarak Üniversiteden gelen bütün talepleri karşılıksız bırakmamaya çalışıyoruz. Kastamonu Üniversitesi’nin ilimize ve Ülkeye çok büyük katkıları vardır. İmkânlarımız doğrultusunda mahalli idare olarak ne gerekiyorsa katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu tür eğitim alanındaki gelişmeler de bizi gayet mutlu ediyor. Sizlerin de fiziki açıdan olsun, maddi açıdan olsun biz her zaman yanınızdayız. Kastamonu Sosyal Market Vakfı tarafından bir çalışma başlatacağız. Kastamonu Üniversitesi’nde okuyan 300’ün üzerinde öğrencimize imkanlarımız ölçüsünde burs vermek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Vakıf üzerinden Rektörlüğümüzün belirleyeceği kişilere bu yardımı yapmak için çaba gösteriyoruz. “ dedi.

Programın devamında, toplamda 8 kategoride ve her dönem tekrar edilecek olan Benzersiz Türkiye Finansal Raporlama Standartları Senaryosu yarışmasında “Türkiye Finansal Raporlama Standartları Temel Düzey”, “Büyük ve Orta Büyüklükte İşletme Finansal Raporlama Standartları”, “Vergi Usul Kanunu Türkiye Finansal Raporlama Standartları İlk Geçiş” dallarında dereceye giren öğrencilerden teselli ödülü, 1.lik ödülü, 2.lik ödülü, 3.lük ödülü olmak üzere toplamda 3 kategoride 12 ödül dağıtıldı.

Programda ayrıca Üniversitemizde eğitim gören 1 doktora öğrencisi ve 8 yüksek lisans öğrencisinin hazırladığı Türkiye’de ilk kez ve alanında tek olan Türkiye Finansal Raporlama Standartları Model Hesap Planı kitabı yazarlarına Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından plaket takdim edildi.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.