Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Rektörümüzü Ziyaret Etti

Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi ve eşi Hanımefendi Shaza Syrus, 28 Aralık 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve eşi Hanımefendi Selma Aydın’ı ziyaret etti.

Yapılan ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Kardeş ülke Türkiye’nin kardeş şehri Kastamonu sizin evinizdir. Her zaman sizi Kastamonu’ya bekliyoruz. Biz kardeş Pakistan’ın, kardeş üniversiteleri ile de işbirliği halindeyiz. Pakistanlı gençlerimiz Üniversitemizde eğitim görüyorlar. Biz onları en güzel şekilde yetiştirip Pakistan’a hizmet etmek üzere göndermek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman Pakistan İslam Cumhuriyeti Devleti’ne müteşekkirdir. Biz de Üniversite olarak ayrıca müteşekkiriz. Her yerde, her zaman Pakistan Türkiye ile beraber olmuştur. En son tarihimizin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz 2016’da ve sonrasında bütün hainleri sınır dışı etmiştir. 2016 Kasım’da Faysalabad’da bir sempozyum yaptık. O zaman da bize ihanet eden hainleri temizlediğini gördük. Üniversitemizde daha fazla Pakistanlı gençlerimizin gelip tahsil görmesini arzu ediyoruz. Büyükelçiliğimiz ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile irtibatları olurlarsa vize hususunda daya iyi bir koordinasyon olacağını düşünüyoruz. ” dedi.

Ziyarette konuşan Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi; ”Biz de şeref duyuyoruz. Bu haz, bu memnuniyet tamamen bize aittir. Ankara’dan Kastamonu’ya yolculuğumuzda karlarla kaplı bazı yerler ve Türkiye’nin bazı güzelliklerini görme şansımız oldu. Bu önemli ve saygın kuruluşunuza gelmek ve borcumuzu ödemek istiyorduk. Pakistan öğrencilerinin iyi bir temsilcisi olan Kastamonu’da Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi olarak kardeş Türkiye’nin, kardeş İllerinden birinde bulunmak benim için bir keyiftir. Pakistan ve Türkiye gibi gerçekten kardeş olan bir ülke daha bulamazsınız. Her nereye gidersek gidelim bir Pakistanlı olarak kendimizi bir kardeş olarak aşırı bir şekilde bunu hissettiriliyoruz. Sadece kardeş ve dost değiliz. Türkiye’nin düşmanları Pakistan’ın da düşmanlarıdır. 15 Temmuz darbe girişimi olarak da Pakistan için Türkiye’deki kardeşleriyle omuz omuza olmak da bizim için bir gururdur. Pakistan, Türkiye’nin çıkarlarına uymayan hiçbir şeyin topraklarında yapılmasına izin vermez. Her zaman için Türk kardeşlerimizle omuz omuza dururuz. Tüm alanlarda ikili dostluklar ve arkadaşlıklar kurmanın gayreti içerisindeyiz. Eğitim en önemli alanlardan bir tanesini teşkil etmektedir. Kastamonu Üniversitesi’nde de talebelerimizin bulunduğunu öğrenmek, bizim için bir keyiftir. Umarım yıllar içerisinde bu sayı artışını sürdürür. Aynı anda Türkiye’deki öğrencilerin de Pakistan Üniversitelerinde tahsil görmesini umuyoruz. Türkiye ve Pakistan’daki üniversiteler arasında akademisyen değişimi hususuna da yoğun şekilde ilgi duyuyoruz. Buraya nazik davetiniz için teşekkür ederim. Pakistan elçiliği her zaman hizmetinizdedir. İşbirliğini ve birlikteliğimizi daha yukarıya çekecek talimatlarınıza da her zaman açığız.” dedi.

Ziyarette Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi Üniversitemiz şeref defterini imzaladı.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.