Üniversitemiz Ukrayna Kiev Milli Şençenko Üniversitesi ile Çift Diploma Konusunda Bir İlki Gerçekleştirecek

Ukrayna Kiev Milli Şençenko Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrina Pokrovska ve Kiev Milli Şençenko Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türkolog Doç. Dr. Tudora Arnaut, 26 Aralık 2017 tarihinde, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Kiev Milli Şençenko Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrina Pokrovska “Üniversitenizi ve Kastamonu’yu çok beğendik. Ukrayna Kiev Milli Şençenko Üniversitesi olarak Türkoloji konusuna çok önem veriyoruz. Bu sebepten dolayı Kastamonu Üniversitesi ile ortak proje yapma ve çift diploma konusunda bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Öğrenci değişimi ve çift diploma konusunda Dünyanın değişik yerlerinde birlikte çalıştığımız ülkeler var ancak Türkiye ile daha önce hiç çalışmadık. Kastamonu Üniversitesi ile bu ilki gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Üniversitemiz, bir ilki gerçekleştirmek için gerekli ne adım atılması gerekiyorsa atmaya ve Ukrayna Kiev Milli Şençenko Üniversitesi ile her türlü projede beraber çalışmaya hazırız. Ortak fakülteleriniz ve enstitüleriniz ile rahatlıkla her türlü çalışmayı beraber yapabiliriz ve ortak diplomaya geçebiliriz. Burası sizin de üniversitenizdir.” dedi.

Ziyarette Üniversitemiz ve Ukrayna Kiev Milli Şençenko Üniversitesi Ukrayna Kiev Milli Şençenko Üniversitesi Türkoloji konusunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile birlikte çalışma konusunda işbirliği konuları görüşüldü.

Yapılan görüşme karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.