Üniversitemizde Tosya Ahi Yaren Ocağı Yandı

Tosya Ahi Yaren Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından tertip edilen Geleneksel Tosya Ahi Yaren Ocağı 23 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemizde yandı.

Programa, Rektörümüz Prof. Dr Seyit Aydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, akademik ve idari personelimiz ile davetliler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın'ın yaktığı yaren meclisi, yaren ağası ve misafirlerin selamlama töreni ile başladı. Baş ağası Fatih Lepeci tarafından misafirlere Yaren ve Yarenlik hakkında bilgi verildi. Orta oyunları ve folklor gösterileri ile devam eden programda davetlilerin de katıldığı oyunlarda Yarenlik kültürü tanıtıldı.

Programın ardından konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Yaren ağalarımıza ve yarenlerimize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah programımızı gelenek haline getireceğiz.” dedi.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a, Tosya Ahi Yaren Derneği Başkanı Serhat Minareci'nin yaptığı el işçiliği kılıç hediye takdim edildi.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.