Üniversitemiz, Moldova State Agrarian Üniversitesi ile İlişkilerini Güçlendirecek

Moldova State Agrarian Üniversitesinin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Lurie Melnıc ve Prof. Dr. Elena Scrıpnıc, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, State Agrarian Üniversitesinin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Lurie Melnıc ve Prof. Dr. Elena Scrıpnıc, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof. Dr. Ayhan Biber, Fakültemiz Dekanları ve Akademisyenleri hazır bulundu.

Moldova State Agrarian Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elena Scrıpnıc; “Öncelikle bu toplantı için çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir çalışma periyodu geçirdik. Ziyaret öncesinde yaptığımız toplantıda da bazı konuların önünde ciddi bir şekilde durduk. Bu çalışmalarımızın ikinci adımıydı. İlk çalışmayı Moldova’da yapmıştık. Yakın gelecekte yapmış olduğumuz toplantıların en kısa zamanda uygulamaya geçeceğini umuyoruz. Bundan dolayı çok gurur duyduk.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Biz de çok teşekkür ediyoruz. Üniversite olarak bizim düşüncemiz bundan sonra güçlerimizi birleştirip Üniversitelerimizi beraber çalışma bakımından daha kuvvetli hale getirmek ve beraber çalışarak yeni bilgiler üretmektir.” dedi.

Ziyarette Üniversitemiz ve Moldova State Agrarian Üniversitesi hakkında işbirliklerini geliştirme maksadı ile alakalı görüşler paylaşıldı. Yapılacak çalışmaların Ülkemiz ve Moldova için nasıl yararlarının olacağı ve daha fazla neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan görüşmede Üniversitemiz ve Moldova State Agrarian Üniversitesi ile ortak sempozyum düzenleme kararı alınıldı.

Ziyarette, Moldova State Agrarian Üniversitesinin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Lurie Melnıc ve Prof. Dr. Elena Scrıpnıc’e Üniversitemiz Binişleri giydirildi.

Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.