Üniversitemiz Türk Dünyası Üniversiteleri ile Olan Anlaşmalarına Bir Yenisini Daha Ekledi

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Kastamonulu iş adamlarından oluşan heyet eşliğinde resmi temaslarda bulunmak üzere davetli olarak gittiği Kırgızistan’ın Narın ilinde bulunan Narın Üniversitesiyle görüşmeler Narın şehrinde yapıldı.

Rektörümüz ve beraberindeki heyet, Narın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damira Ömüralieva tarafından Rektörlük binasında düzenlenen törenle karşılandı.

Narın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damira Ömüralieva; “Kastamonu Üniversitesi Kırgızistan’da en çok tanınan ve saygı duyulan üniversitelerin başında gelmektedir. Kastamonu Üniversitesi ile ikili işbirliği yapmayı çok arzuluyorduk. Bugün bu işbirliği protokolü ile Kastamonu Üniversitesi ile birlikte önemli adımlar atmayı gerçekleştirmiş oluyoruz.” dedi.

Teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Kırgızistan’da Oş Devlet Üniversitesi, Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi, Arabayev Kırgız Devlet Üniversitesi, Cusup Balasagun Kırgız Milli Üniversitesi, Kasım Tınıstanov Issık-Göl Devlet Üniversitesi, Mahmud Kaşgari Üniversitesi, İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi, Celal Abad Devlet Üniversitesi gibi Üniversiteler ile anlaşmalarının olduğunu ve anlaşmalarına bir yenisini daha ekleyerek Narın Devlet Üniversitesi ile ikili işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti. İlişkilerin sonsuza kadar devam etmesini arzuladıklarının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Aydın, Narın ilinde hayvancılık ve tarımın gelişmiş olduğunu, bu yüzden bu alanda ortaklaşa zooteknik ve ziraat fakültesi kurulabileceğini, ayrıca bu alanlarda açılacak laboratuvarlara teknik destek vereceklerini ifade etti.

Yapılan görüşmede Üniversitemiz ve Narın Üniversitesi arasında İkili işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörümüz  Prof. Dr. Seyit Aydın, imzalama töreninin ardından TİKA'nın desteğiyle Narın Üniversitesinde açılan Türk Kültür Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösteriye katıldı.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.