Askar Aytmatov ve Malik Alikeev'den Rektörümüze Ziyaret

Bilge Yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu Kırgızistan Cumhuriyeti Eski Dış İşleri Bakanı Askar Aytmatov ve Kırgız Devlet Sanatçısı Malik Alikeev, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kastamonu'yu ve Üniversitemizi çok beğendiğini dile getiren Askar Aytmatov, Üniversitemizin akademik başarılarının devamını diledi. Aytmatov, konuşmasının sonunda Cengiz Aytmatov’u anma günü faaliyetini düzenledikleri için Rektörümüze ve Üniversitemize teşekkürlerini iletti.

Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Kastamonu’da sizleri görmek bizi çok sevindirdi. Rahmetli babanız Büyük Yazar, Muharrir, Sanatkâr Cengiz Aytmatov’un Doğum Yıldönümünde onu anmak da bizim için bir şereftir ve sizin de bu anma töreninde bulunmanız bizi ziyadesiyle memnun etti. Kastamonu ile alakalı güzel şeyler de söylemeniz bizleri de memnun etti. Burası sizin evinizdir. Her zaman gelip buyurabilirsiniz. İnşallah Üniversitemizde her türlü faaliyette bulunmanızı arzu ederiz. Kastamonu 2018’de Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu. 2018 Yılı boyunca yeni faaliyetlerimiz olacak. Bu faaliyetler içerisinde yine Cengiz Aytmatov’u anma programları olacaktır. Ölüm yıldönümünde de anacağız. Kendisini tekrar hürmetle anıyoruz. Kırgızistan’dan gelen 155 gencimiz Kastamonu Üniversitesi'nde eğitim görüyor. Bunlar bizim çocuklarımız İnşallah bu sayı gittikçe çoğalacaktır. Bizim derdimiz onları iyi bir şekilde yetiştirip Cengiz Aytmatov’un memleketlerinde hizmet etmelerini temin etmektir. 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız bizlere yeni bir imkân getirdi. İnşallah onu da iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Türk Dünyasından gelen gençlerimiz ile her yıl değişik programlar tertipliyoruz. Üniversitemizde Kırgız-Türk İlişkileri Kültür Merkezi’mizi de açtık. Kırgızistan’daki bazı üniversiteler ile de bağımız var. Önümüzdeki hafta da İnşallah Kırgızistan’da çeşitli faaliyetlerimiz devam edecek. İş adamlarımızla birlikte yapacağımız ziyarette onlarla bir bağ teşkil etmek ve beraber çalışmalar yapmak istiyoruz.” dedi.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın Üniversitemiz hakkında tanıtıcı bilgiler de paylaştı. Cengiz Aytmatov’un oğlu Eski Dış İşleri Bakanı Askar Aytmatov ve Kırgız Devleti Milli Sanatçısı Malik Alikeev, Üniversitemiz şeref defterini imzaladı.

Ziyaret hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.