Kastamonu, 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti İlan Edildi

Kastamonu, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi.

Kazakistan’ın Türkistan kentinde düzenlenen TÜRKSOY Daimi Konseyi 35. dönem toplantısında Kastamonu’nun Türk Dünyası Kültür Başkenti adaylığı TÜRKSOY’a üye ülkelerin kültür bakanları tarafından desteklendi.

Kastamonu Üniversitesi olarak 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesinden ve vilayetimiz için mühim faaliyete ev sahipliği yapacak olmasından duyduğumuz mutluluğu dile getirmek isteriz. 2012 yılından itibaren Üniversitemizde Türk Dünyasından öğrencilerin eğitim almaları, akademisyenlerin vazife yapmaları, öğrenci ve akademisyen değişim programları, sempozyumlar, kongreler, projeler gibi Türk Dünyası üniversiteleriyle kurduğumuz çok yönlü iş birliği ile yapılacak faaliyetler için desteğe her daim hazırız.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.