Üniversitemizde 2 Yeni Bina İçin Temel Atma Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz Kuzeykent Külliyesi’nde Yer Alacak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası ile Spor Kompleksi’nin temel atma töreni 4 Aralık 2017 tarihinde Kamu Denetçisi Şeref Malkoç’un katılımıyla yapıldı.

Temel atma törenine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kamu Denetçisi Şeref Malkoç, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, kamu, kurum ve kuruluşların amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Toplam 10.500 m2’lik bir alan üzerine tesis edilecek olan Spor Kompleksimiz bünyesinde Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek profesyonellikte, yaklaşık 300 seyirci kapasiteli yarı olimpik bir yüzme havuzu mevcuttur. Kompleksimizde ayrıca 800 seyirci kapasiteli, çift taraflı tribüne sahip, FIBA onaylı, uluslararası basketbol ve voleybol müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte bir kapalı spor salonunu da tesis ediyoruz. Bunlarla birlikte dört kulvarlı bowling salonu, Trambolin, badminton, masa tenisi gibi çeşitli spor dallarına imkân sağlayacak iki adet antrenman salonu ve bir adet çok amaçlı salon da bu muazzam Spor Kompleksimiz içinde yer alacaktır. Kompleksin dış bölümünde ise ikişer adet voleybol sahası, futbol sahası, tenis kortu ile genel olarak tesisin ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede açık otopark alanları yer alacaktır. İnşallah, inşaat en kısa sürede tamamlanıp hizmete açıldığında, Spor Kompleksi sadece Üniversitemizin değil; Kastamonu’muzun da yüz akı bir tesis olacaktır.” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası temel atma töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Şu anda temelini atacağımız tesisimizde İktisadi İdari Bilimlerimizin binası için 10.350 m² kapalı alan ihtiva eden 150 kişi kapasiteli 2 adet amfi, 110 kişilik amfi, 80 kişilik 7, 45 kişilikte 3 adet dershanesi bulunmaktadır. 2 tane bilgisayar laboratuvarı, 11 seminer odası mevcuttur. 60 öğretim elemanı odası ve idari personel odaları ile 300 m² büyüklüğünde kantini mevcut olacaktır. Üniversite olarak yaptığımız binaları ekseriyetle evladiyelik yapıyoruz. Bu binamız da uzun zaman başka bir binaya ihtiyaç duymayacak şekilde icraat verecektir.” dedi. Konuşmasının devamında, temelleri atılan binaların 2018 Ağustosunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın; “Rektörlüğümüz süresince başladıklarımızı bitirmek istiyoruz. Yeni bir sanayi tesisi kuracağız. Onu da inşallah 2018 yılı içerisinde hizmete sokacağız. En azından üretim yapmayı planlıyoruz. Ek binaları olmadan da üretime başlamak istiyoruz. Üretimi de görmek istiyoruz. Rektörlüğümüz süresince binalarımızı bitirip, bizden sonra gelecek Rektörümüze iyi bir şekilde bırakmak istiyoruz. İnşaatı devam eden İletişim Fakültemiz tamamlanmak üzere; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz de bittiği zaman dershane yönünden rahatlayacağız. Daha sonra da teknik birimlere geçmek istiyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Temel Atma Töreni, Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın’ın yaptığı duanın ardından, protokol üyeleri tarafından çimento mikserinin butonuna basılması ile son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.