Üniversitemiz Personeli 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Yemeğinde Bir Araya Geldi

Üniversitemizin 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı Yemeği ve Akademisyenlerimize “Yayın, Proje ve Patent Teşvik Ödüllerinin Verilmesi” programı 4 Aralık 2017 tarihinde saat 19.00’da Üniversitemiz Kuzeykent Külliyesi, Merkezi Yemekhanesi’nde yapıldı.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Ayhan Biber, akademik ve idari personelimiz ve aileleri ile işadamları skatıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; ” Bu üniversite sizlerle var, inşallah sizlerle de var olmaya devam edecek. Bu akşam, 2016 yılında yayınlarıyla ve patentleriyle öne çıkan arkadaşlara, resmî teşvikimizin dışında, bir de promosyon çekleri vereceğiz. Bütün arkadaşlarımızın, çalışmalarıyla bu teşviklerden faydalanmasını arzu ediyoruz. Çalışan, hak ettikçe fazlasını alacaktır. Bilhassa 15 Temmuz ihanetinde Kastamonu’da olan üniversitemizin çok kıymetli akademisyenleri, Kastamonulular ile beraber Cumhuriyet Meydanı’ndaydılar. Vatan, millet ve memleketle alakalı herhangi bir şey olduğu zaman, Üniversitemiz her zaman devletinin, milletinin yanındadır. Geçtiğimiz hafta da bir senato kararı yayınladık; son zamanlarda memleketimize farklı yollardan devamlı taarruz ediliyor. Bu millet büyük bir millettir. Her türlü zorluğun üstesinden gelir ama biz de Üniversite olarak, bir senato kararıyla, Kastamonu Üniversitesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin her daim yanında olduğunu belirttik. Kastamonu Üniversitesi her zaman olduğu gibi, vatanının ve milletinin yanında değil, içindedir; devleti, milleti için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırdır.” dedi.

Programda davetlilere verilen yemeğin yanı sıra, Üniversitemiz halk oyunu ekibi, Kırgızistan, Kazakistan ve Hindistan folklor ve milli dansları gösterilerinin sergiledi. Program, Akademisyenlerimize Yayın, Proje ve Patent Teşvik Ödüllerinin takdimi ile son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.