Üniversitemizde “İstiklal Yolu Görsel Sanatlar Sergisi”

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği tarafından hazırlanan İstiklal Yolu Görsel Sanatlar Yarışması’nda mükâfat alan eserlerin sergilendiği, İstiklal Yolu Görsel Sanatlar Sergisi 4 Aralık 2017 tarihinde Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç’un  da katılımıyla Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Serginin açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Proje Koordinatörü Dernek Başkanı Öğretim Görevlisi İsmail Çam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Biber, Prof. Dr. Sezgin Ayan, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Sergi açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü, İstiklal Yolu Dernek Başkanı Öğretim Görevlisi İsmail Çam, “ Tüm Türkiye’ye açık olan yarışmamıza 14 ile 29 yaş grubundaki kişiler katıldı. Yarışmamıza 190 başvuru oldu. 190 başvuru içinde 36 eser ödül almaya hak kazandı. 41 eser de sergilenmeye değer bulundu. 77 eserden oluşan bir sergi hazırladık. Bu sergiyi geçen hafta Çankırı’da yaptık.  Sergimizi bugün İstiklal Yolu’nun başındaki çok değerli ilimiz Kastamonu’ya taşıdık. Güzel Sanatlar Fakültesinin hocaları ve öğrencileri olağanüstü bir ev sahipliği yaparak bu sergiyi hazırladılar.” dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç; serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. “Biz kendi tarihimizi ne kadar çok bilirsek, istikbale o kadar güçlü yürürüz. Tarihimizde öğreneceğimiz çok güzel şeyler var. Güzel derneklerimiz ve kıymetli hocalarımız ile birlikte tarihi zenginliklerimizi öğreneceğiz ve istikbale daha sağlam adımlarla yürüyeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

Sergi Açılış Töreni, yapılan konuşmaların ardından, açılış kurdelesinin kesilmesi ve serginin gezilmesinin ardından son buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Genç-Des 2017-1 kapsamında finanse edilen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte 10 Temmuz-27 Ekim tarihleri arasında yürütülen, İstiklal Yolu Görsel Sanatlar Yarışmasında resim, seramik, heykel, afiş ve fotoğrafın yer aldığı eserler 4 ile 8 Aralık tarihleri arasında Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.