Üniversitemiz ile Türkiye Maarif Vakfı Arasında Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil, Türkiye Maarif Vakfı Daire Başkanı Ali Arıkmert, Türkiye Maarif Vakfı Daire Başkanı Hamza Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye Maarif Vakfı ve Üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye Maarif Vakfı ve Üniversitemiz arasında Milletlerarası Talebe Seçme Sınavı (KÜYÖS) hususunda ikili işbirliği protokolü imzalandı.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Ziyaretten sonra Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil, Türkiye Maarif Vakfı Daire Başkanı Ali Arıkmert, Türkiye Maarif Vakfı Daire Başkanı Hamza Özdemir ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Ayhan Biber, Üniversitemiz Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nun da Türkiye Maarif Vakfı Somali okullarından mezun olup Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Buluşmada konuşan Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil; ” Türkiye’nin büyük bir mirası var, uzun süredir Ülkemiz İslam dünyasını yöneten bir bölgedir. Sizler çok şanslısınız ama bu imkânları değerlendirebilirseniz, kendi ülkenize, kendi halkınıza faydalı olabilirsiniz. Sadece eğitim alanında değil, iş hayatında da bunu yapabilirsiniz. Tarım yapacaksanız, tarımın en ileri teknolojisi de İslam dünyasında vardır. Balıkçılık yapacaksanız da aynı şekilde bunun tecrübesini kazanıp memleketinize taşımalısınız. Buna çok başka sektörler de ilave edebiliriz. Sizler kendi ülkenize kısa sürede uzun mesafeler aldırabilirsiniz. Kısaca hangi sektörde olursa olsun kitaplar arasında kalmayın, tecrübe kazanın” dedi.

Buluşmada konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, “Sevgili gençler, hepinize hürmet ediyoruz, Allah’ın selamı üzerinize olsun. Çünkü sizler hürmete layıksınız, yaptığınız iş çok mühim. Üniversite olarak bir misyonumuz var. İlk olarak istediğimiz şey, sizi burada en güzel şekilde yetiştirmek ve memleketlerinize döndüğünüzde en iyi şekilde hizmet edebilir hale getirmek.  Hepinize tavsiyem; fakültelerinizi bitirdikten sonra burada yüksek lisans, master ve doktoranızı da yapıp giderseniz, memlekette daha faydalı olursunuz ve hedefiniz her zaman büyük olsun. Daha iyi işler yapabilmek için, daha iyi yerlerde büyük işler yapmaya çalışın ve hizmet edeceğiniz görevi unutmayın.

Dünyada 1 milyar 800 milyon Müslüman var. Ama her tarafta Müslümanlar zulme ve katliama uğruyor. Siz ve sizden sonra ki nesiller, bu zulmü durdurmayı hedeflemeli. O yüzden sizin iyi yetişmeniz çok önemli. Siz ve sizden sonra ki nesiller kurtarıcı olacaktır. Bunu hep aklınızın bir köşesinde tutun. Üniversitemizde şuanda 44 ülkeden talebe var. Hepsi Müslüman. Dolayısıyla bizim yetiştirdiğimiz gençler İslam âlemine faydalı olacak.

Şikâyetleriniz olursa, en ufak bir problemde akademik ve idari personelimiz her zaman hazır vaziyette sizi dinlerler ve probleminizi çözerler. İlk geldiğinizde ekseriyetle Türkçe’niz olmadığı için bazı yerleşme problemleri yaşıyorsunuz. Onlar da yavaş yavaş aşılıyor. Bu çalışmamızda, bizim hep yanımızda olan, bize yardımcı olan Maarif Vakfımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah hep beraber daha uzun yıllar çalışacağız. Hepinizin, hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.

Buluşma öğrenciler ile toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.