Rektörümüz 2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti Adaylığı Koordinasyon Toplantısı’na Katıldı

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in başkanlığında 2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti Adaylığı Koordinasyon Toplantısı Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Müsteşar Yardımcısı Ziya Taşkent, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Biber, Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Saim Ateş, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcımız İrfan Mısırlı, BESYO Müdürümüz Bilgehan Baydil ile, kamu, kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Kastamonu’nun Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak seçilmesini istiyoruz. Güzel bir başlangıç oldu. İnşallah netice de alınır. Üniversite olarak Kastamonu’yu düşündükleri için Kültür Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Daha evvel, Kültür Bakanlığı’nda ve burada birkaç toplantı oldu. Son toplantıda, görüntülerde, güzel hazırlanmış bir Kastamonu görüntüleri vardı. Özellikle Türk Dünyası programlarından birkaç tane video ilave edilirse daha iyi olur. Biraz daha görüntüler zenginleşir. İnşallah netice alındıktan ve yola girildikten sonra her şey bir arada yapılır. Türkistan’daki toplantıyı önemsiyoruz” dedi.

Toplantı protokol konuşmaları ve sunumlar ile devam etti.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.