Rektörümüzün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Mesajı

“Artık her şey bitti!” denilen günlerde, bir milleti istiklâlini yeniden kazanmak uğrunda cesaretlendirip Milli Mücadele’ye sevk ederek, yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden aydınlık ve hür bir Cumhuriyet inşa eden Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için yaptığı inkılaplarıyla, askeri ve siyasi dehasının yanı sıra, büyük bir fikir adamı olduğunu da bütün dünyaya ispat etmiş bir liderdir.

Mustafa Kemal Atatürk, “Beni görmek demek, behemehâl yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim hislerimi anlıyorsanız bu kâfidir.” sözleriyle Türk milletine seslenerek, kendisinin öngördüğü inkılapçılık fikrinin ilelebet devam ettirilmesini Türk milletine vasiyet etmiştir.

Biz Kastamonu Üniversitesi olarak, Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizi aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek; bu sayede onun vasiyetini yerine getirmek mesuliyetiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 79. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında aziz vatanımızın al bayrağı gölgesinde şehit olan askerlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.