Rektörümüzün 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Mesajı

Bir kan hastalığı olan ve kemik iliğinde ortaya çıkan lösemi, topumun her kesimini ilgilendiren mühim bir vakadır. Bilhassa bebekler ile üç yaşın altındaki çocuklarda daha yoğun olarak görülen lösemi, genetik problemler kadar psikolojik tesirlerin de tetiklediği bir hastalıktır. Bu sebepten dolayı, çocuklarımızın psikolojik buhranlar yaşamamaları hususunda ailelerin ve toplumun da önemli mesuliyetleri vardır.

Lösemili çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak maksadıyla kurulan LÖSEV, bu hastalığa dair toplumda farkındalık meydana getirmek üzere faaliyetlerini aralıksız devam ettirmektedir. Hastalıkla mücadele hususunda LÖSEV’e her daim maddi ve manevi destek olmak, toplumumuzun her ferdinin asli görevi olmalıdır.

Kastamonu Üniversitesi olarak bizler bu şuurla, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi hususunda her türlü desteği vermeye, imkânlarımızı sunmaya ve onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.