Rektörümüzün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Milli irade temelleri üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin sembolü olmuş; 20. Yüzyıldan bugüne yeniden şekillenen dünyada istiklal mücadelesi veren pek çok millete örnek teşkil etmiştir. Büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklâl mücadelemizin nihayetinde tesis edilen ve milletin iradesini esas alan Cumhuriyetimizin ebediyen payidar kalması hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur.

Cumhuriyetimizin tesisinin 94. yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kuruluşundan itibaren Cumhuriyetimizin bekasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, Üniversitemiz mensuplarının, Kastamonu’nun ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbî hislerle tebrik ediyorum.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.