Üniversitemizde Ortadoğu'da Diplomasi Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından tertip edilen Emekli Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu’da Diploması” adlı konferans İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Program öncesinde Emekli Büyükelçi Oğuz Çelikkol ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ve Kastamonu Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Emekli Büyükelçi Oğuz Çelikkol Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti, ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Akademisyen ve İdari Personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Emekli Büyükelçi Oğuz Çelikkol; “Kastamonu’ya ilk kez geldiğini ve Kastamonu’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Ortadoğu’da çok çalıştım. Ortadoğu’da çok değişikken bir tablo var. 4 Ortadoğu ülkesinde iç savaş yaşandı. Bunlardan bir tanesi komşumuz Suriye. Bu ülkelerdeki olaylardan Türkiye’de etkileniyor. Türkiye’nin dış politikası açısından ciddi problemler ortaya çıktı. Türkiye önümüzdeki dönemde Ortadoğu politikasında dikkatli olmalıdır. İç savaşlarda, bölgesel etkiler görünüyor. Küresel güçlerin de etkilerini görüyoruz. Amerika, Rusya ve İngiltere’nin bu iç savaşlardaki etkilerini var. Karmaşık bir tablo mevcut. Ortadoğu’da değişim yaşandığı ve küresel güçlerin menfaatlerinin çatıştığı ortadır. Suudi Arabistan ile İran arasındaki güç mücadelesi vardır. Meydana gelen çatışmalarla ilgili sorunlar oluyor. İç savaşlar Türkiye’nin güvenliğini, ekonomik ilişkilerini ve Türkiye’nin bölgedeki etkilerini ortaya çıkartıyor. 2000 yılında Suriye’ye gittiğimde Suriye’de yönetimin babadan oğluna geçmesi sorunlara neden oldu. Esad iktidara geldiğinde Suriye’de reformların yapılması yönünde umutlar vardı” dedi.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Çok faydalı bilgilere sahip olduk. Sayın Büyükelçimize çok teşekkür ediyoruz. Kastamonu’ ya da ilk defa gelmişler inşallah Kastamonu’yu sevmişlerdir. İnşallah kendilerinden faydalanmayı da arzu ediyoruz. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Konferans hediye ve çiçek takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.