Üniversitemiz Parlayan Yıldız Yatakhanı Hizmete Açıldı

Üniversitemiz Turizm Fakültesi bünyesinde hizmete açılan öğrencilerin, dışarıdan gelecek olan misafirlerin kalmasını sağlayacak dinlenme yeri ve öğrencilere uygulama amacıyla pratik eğitimin kazandırılmasını sağlayacak olan “Parlayan Yıldız Yatakhanı” Açılış Töreni yapıldı.

Açılış törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Hanımefendi Selma Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. S. Tunay Kamer ve Üniversitemiz Akademik ve İdari personeli ile öğrenciler katıldı.

Parlayan Yıldız Yatakhanı açılış töreninde Turizm Fakültemizin yeni hizmetinin hayırlı uğurlu olması temennisiyle kurdeleyi kesen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve eşi Hanımefendi Selma Aydın, odaları gezerek, Parlayan Yıldız Yatakhanı hakkında detaylı bilgi aldı.

Yatakhan hakkında detaylı bilgi veren Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş “ Öğrencilerimize uygulama yapmaları amacıyla hem kız, hem de erkek olmak üzere iki ayrı yatakhan hizmeti açıyoruz. 18 kişilik kız kapasitemiz, 14 kişilikte erkek kapasitemiz var. Yatakhan hizmetimiz sadece öğrencilerimize değil herkese açık. Bütün bir şehire hizmet verecek şekilde devam ettireceğiz” dedi.

”Parlayan Yıldız Yatakhanı” açılış töreni, Turizm Fakültesi hazırladığı Pastanın kesimi ve kokteylin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.