Üniversitemizde 15 Temmuz Sergisi

Üniversitemiz, Anadolu Ajansı Fotoğraflarıyla “81 İl’de 15 Temmuz Sergisi”ne ev sahipliği yaptı.

Üniversitemiz Rektörlük Binasında yapılan sergi açılışına AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Personel Albay Saadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Müftüsü Osman Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile üniversitemiz idari ve akademik personeli katıldı.

Sergi Açılış Töreni Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından açılış kurdelesi kesildi ve sergi gezildi.

Sergi açılışında konuşma yapan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, şunları ifade etti.  “Geçen yıl yaşadığımız hain darbe girişimin birinci yıldönümü etkinliklerindeyiz. Üniversitemizin sergisini için teşekkür ediyoruz.  Başta etkinliklerle de yaşadığımız hain girişimi gelecek nesillere aktaracağız. Ülkemizin geleceğine kast eden alçaklığı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinde de bir arada oluruz. Tüm halkımızı demokrasi nöbetine davet ediyoruz”

Çelik’in ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın,  şöyle konuştu. “Biz de sayın vekilimize, komutanımıza, müftümüze ve çok kıymetli müdürlerimize sizlere ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Zaten 15 Temmuz gecesi de basınımız kahramanlık destanı yazdı, milletin kahramanlık destanı yazan kesimlerinden bir tanesi basındı biliyorsunuz. İlk dakikadan itibaren her şeyiyle basınımız halkıyla beraber oldu ve hainlere ders vermede başrol oynayanlardan  oldu. Sizlere de teşekkür ediyoruz bugün yine buradasınız alakalısınız, tabi hepimizin derdi 15 Temmuz’u nesiller boyu insanlarımız unutmasın, milletimiz unutmasın, yeni 15 Temmuzlar yaşamayalım inşallah.

Sergi açılışı kokteyl ile son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.