Vefat ve Başsağlığı

27 Mayıs 2017 tarihinde Sabah saatlerinde Kastamonu-Ankara seferini yapan yolcu otobüsünün Kalecik ilçesi yakınlarında kaza yapması neticesinde birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiğinden ve birçoğunun da yaralandığından büyük bir teessürle haberdar olduk. Kazada hayatını kaybedenler arasında Üniversitemizde eğitimine devam eden evlatlarımızın da olması, bu acımızı daha da derinleştirmiştir.

Kastamonu Üniversitesi olarak bu elim hadisede hayatlarını kaybeden öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.