Üniversitemizde “Orman Endüstrisi Ortak Kullanım İşleme Tesisi Teknik Destek Projesi” Toplantısı

Kastamonu Orman Endüstrisine Yönelik Ortak Kullanım İşleme Tesisini Kurmak İçin Teknik Destek Projesi Toplantısı,  17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Üniversitemiz Rektörlük Binası’nda yapıldı.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ayhan Biber, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Kastamonu Ticaret Borsası Başkan Yardımcıları Serdar İzbeli ve Ömer Yüksel, Proje Takım Lideri Javier Casanova, Proje Koordinatörü Nehir Mutlu ve Üniversite Sanayi Uzmanları Mahmut Kiper ile Salim Tahhan katıldı.

Toplantı esnasında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, “Öncelikle tesisin ve projenizin hayırlı olduğunu görüyoruz. Devamlılığı çok önemli, devamlığını da diliyoruz tabi ki. İnşallah bu projenin, bu tesisin yeni tesisler doğurmasını da diliyoruz. Üretim, üretmek çok önemli. Zaten için temelde üretim olacak ki ticaret olsun. Bu manada Kastamonu Ticaret Borsamızın hayırlı adım attığını ve güzel bir tesisle de taçlandırdığını görüyoruz. Bu tesisi destekleyenlere projeyi düzenleyenlere de ayrıca teşekkür ediyoruz. Sizleri de tebrik ediyoruz. Ahşap temelli proje olmuş, bu manada bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Her türlü desteği veririz. Fakültelerimiz, Yüksekokullarımız bu çalışmaların yanındadır. Bu tür çalışmalar bize heyecan verir. Hep beraber çalışmayı arzu ederiz. İlgili fakültelerimizle de gerekli koordinasyon ve çalışmaları başlatabiliriz hemen. Bunda hiçbir engel, sınırlama yok zaten. 7 gün 24 saat sizlere hizmet etmeye hazırız.” dedi.
Toplantıda konuşma yapan Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Projenin önemini ve faaliyetlerini anlatarak ortak kullanımlı Ahşap Entegre Sanayi kurduklarını beyan etti. Projenin devamlılığı ve yaşaması için Üniversitemiz ile yakın diyalog için de olunması gerektiğini vurgulayan İşeri, teşekkür konuşmasının ardından sözlerine son verdi.

Proje yönetim ekibinden olan Proje Takım Lideri Javier Casanova, Nehir Mutlu, Mahmut Kiper ve Selim Tahhan, proje hakkında bilgiler vererek, üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması için yapılması gerekenleri belirttiler. Entegre Sanayi’nin devamlığı için üç temel ayağının olduğunu ifade eden Üniversite Sanayi İş Birliği Uzmanı Mahmut Kiper,  üçüncü ayağının bölgedeki Kobileri yukarı çekmek ve rekabet piyasasına sokmak için araştırma geliştirme, teknoloji ve inovasyon faaliyetlerinin önemli olduğunu vurguladı. Bilgi ve gelişim bakımından üniversitemizin önemli bir rol oynayacağını beyan eden Kiper, üniversite-sanayi işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Yönetim ekibi, Üniversitemiz ile protokol anlaşması, Test analiz alt yapısı, akademik personelimiz ile ortak çalışmalar düzenlemek, tasarım merkezi açmak ve ortak sempozyum düzenleme önerilerinde bulundular.

Toplantı soru-cevap ve projenin değerlendirilmesinin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.