SGK İl Müdürü’nden Rektörümüze Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Zafer Şimşek Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle 16 Mayıs Salı günü Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Sosyal Güvenlik Haftamız hayırlı olsun öncelikle. Kayıt dışı çalıştırma alışkanlığımız maalesef ne yapsak çok düşük değiliz. İlave masraf çıkıyor, işten çıkarmak zor oluyor gibi mazeretler oluyor, bu herkes için geçerli. Düzenlemelerde memnuniyetsizlik ya da memnun olmama hususlarında işverene bazı esneklikler getirilse belki kayıt dışı çalıştırma işi daha da azalabilir. Cezai müeyyideleri de illa ki bizde caydırıcılığı var. Yüz de yüz takip etmek mümkün müdür? Çünkü alan razı satan razı oluyor. Biri çaresizlikten razı, birisi de çaresizliği kullanmaktan razı. Bu mana da bunu tam olarak takip etmek mümkün olmayabilir. Ama inşallah eğitim seviyemiz, alışkanlıklarımız, bazı imkânların çalışana ve işverene tanınma hususunda esneklikler gelirse zannediyorum düşüşlerde tesiri olur. Hayırlısı olsun inşallah, her şeyin. Geldiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Başkanı Zafer Şimşek ise Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunun kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Şimşek, yapılan danışmanlık hizmetlerinin ücretsiz olduğunu söyledi. Vatandaşların giderek bilinçlendiğini kaydeden Zafer Şimşek, özellikle kırsal kesimlerde vatandaşların biraz daha bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizerek, üniversitemizin bu mana da verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Ayrıca kayıt dışı çalışan işçilerin sorunlarını ve oranlarının düşürülmesi gerektiğini beyan etti. SGK’nın bu konuda çalışmalar yaptığını belirten Şimşek, sigortalıya ve işverene destek verecek projelerin olacağını ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.