Rektörümüz “Halk Buluşması Toplantısı”na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, 16 Mayıs 2017 tarihinde Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen “Halk Buluşması Toplantısı”na katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Kuzeykent yeni kurulan bir yer ve hızla da gelişiyor. Dolayısıyla hızla gelişen ve değişen bir mahalle olması gençlerimiz açısından oldukça iyi oluyor. En başta alışveriş merkezleri hızlı bir şekilde açılıyor ve gelişiyor. Bizim çocuklardan orda kısmi zamanlı çalışanlar da oluyor. Bunları özellikle idari manada takip edersek, bizim çok iyi saymadığımız şeylerin önüne geçmek hususunda iyi olur diye düşünüyoruz. Üniversitemizde sadece şehir merkezinde 20 bine yakın öğrenci bulunuyor. Denildiği gibi bu öğrencilerden sadece 2 bin 500 tanesi ikametgâhını aldırmış. Bu durumun belli başlı sebepleri bulunuyor. Sorun ev sahiplerinden kaynaklanıyor. Ev sahiplerine biraz daha insaf demek istiyorum. Normal aile ev tutmak istese 500-600 liraya ev tutabilirken aynı evi öğrenci tutmak istediği zaman kira bedeli 2 bin 500 lirayı buluyor. Dolayısıyla öğrenciler bu durumda yurttan çıkıp ev tutmak istemiyor. Ev sahiplerinin öğrencilerimize yönelik fahiş kira taleplerini kabul etmek mümkün değil. Bu öğrenciler bizim çocuklarımız, sizin çocuklarınız. Sizin çocuklarınız da başka memleketlere okumaya gidiyor. Aynı durumla sizin çocuklarınız karşılaşsa ne olur? Bu konuya biraz daha hassasiyet göstermediğimiz takdirde ikametgâhını aldıran öğrenci sayımızı arttıramayız.” dedi.

Vali Yaşar Karadeniz ; “Bu toplantılarımız İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun 5 Kasım 2016 tarihinde genelgesi doğrultusunda tüm Türkiye’de düzenlenen toplantılardandır. Burada amaç yukarıdan aşağıya doğru silsileyle inen zincirinin düzgün çalışmasını sağlamaktır. Aşağıdan yukarıya doğru bir bilgi akışı olacak sizlerin mahallenizle ilgili istekleriniz ve yürütülen hizmetlerdeki eksiklilerle ilgili görüşleriniz alınacak onlar daha sonra karar mekanizmalarına eklenerek tekrar devletin organik yapısı içerisinde hepsi uygulamaya geçirilmesi hedeflenmektedir. Bu toplantıdaki hedef ise içsel talepler değildir. Vatandaş olarak herhangi bir konuda talebimiz varsa ve hangi kuruma gidersek zaten müracaat edebiliyoruz. Hukuken yapılabilecek bir şey varsa o kurumdan o hizmeti alabiliyoruz. Burada hedeflenen konu mahallemizle ilgili mahallemizin bir bölümü ile alakalı, sokağımızla ilgili, mahallemizde kamu kuruluşların yürüttüğü faaliyetlerle ilgili hizmetlerle ilgi sizlerden gelen talepleri toplamaktır. Bunun için toplantımızın etkin ve verimli geçmesi bu çerçevenin içinde kalmağa bağlı olacaktır.” dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ; “Halkımız ile istişarelerle bulunmak hep arzumuzdur. Kuzeykent şehrin en çok gelişen mahallerinden birisi. Kuzeykent’in ilk hallerini de bilirim, hiçbir şey yoktu burada şu anda muazzam bir şehir olma yolunun da mahallemiz. Her türlü alt yapı ve üst yapı eksikliklerini Belediye olarak yapmaya ve daha da iyileştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Kastamonu Üniversitesi’nin Kuzeykent’te olması burayı daha da çok gelişmesine ön ayak olmaktadır. Üniversitemiz bu alanda faaliyetlerini ve çalışmalarını sürdürüyor. Üniversitemiz hızla gelişiyor.

Kuzeykent yapıldığı yıllarda zor şartlarda yapıldı büyük bir kooperatifler halinde yapıldı. Geldiğimiz günde artık bu binalar ekonomik ömrünü tamamladı. Tahmin ediyorum yüzde 90’ı riskli grupta yer alıyor. Bunu içinde bize talepler geldi ve bütün kooperatif birlikleri ile toplantı yaptık. Değerli Kuzeykent kardeşlerimiz ne istiyorsa onu yapalım. Apartman tiplerinde olanlar riskli yapılar ve ekonomik ömrünü doldurdu biz bunları yıkmak istiyoruz ama bir imar düzenlemesi talep ettiler. Bahçeli tip olanlarda, bizim bahçemize kimse dokunması dediler ve buna göre bir yenilenme imar planı yaptık.” dedi.
Toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.