Üniversitemizde Aşure İkramı

Üniversitemiz tarafından muharrem ayı dolayısıyla merkezi yemekhanede aşure ikramı yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın aşure kazanından kendi elleriyle öğrencilere aşure ikram etti. Aşure etkinliğine rektörümüzün yanı sıra rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Muharrem ayının, ilahi bereket ve feyzin bollaştığı bir ay olduğuna vurgu yapan rektörümüz Aydın bu kapsamda düzenlenen Aşure Günü etkinlikleri çerçevesinde bizlerde örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına öğrencilerimize aşure dağıtıyoruz” Rektör Aydın sözlerini şöyle noktaladı; “Bu günler halkımızla bizler için kaynaşma adına büyük önem arz etmektedir. Muharrem ayının ülkemize bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Rektör Aydın daha sonra öğrencilerle sohbet ederek onlarla birlikte yemek yedi.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.