Kastamonu Teknoloji Merkezi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kastamonu Teknoloji Merkezi Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Bilgilendirme toplantısı bugün üniversitemiz rektörlük binasında yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, KATSO Başkanı Selçuk Arslan, Muhasebeciler Odası Başkanı Mehmet Tosyalıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Muhsin Halis, kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı.

Bilgilendirme toplantısında sunum yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murat Erdoğan Kastamonu Teknoloji Merkezinin hedefleri ve çalışma şekli hakkında bilgiler verdi. Bir fikri olan herkesin başvurabileceği bir proje ortaya koyduklarını ve var olan öz sermayenin kullanılması için proje üretim merkezi ve sermaye akışı sağlayacak bir oluşum ortaya koymak istediklerini dile getirdi. Bu projelerden herkesin faydalanabileceğinin altını çizen Erdoğan; “Hedef ayda 4 proje ve vatandaşı buna dahil etmek istiyoruz, koordinatörlükler kurmak istiyoruz. Fikri kabul edilen herkese aynı zamanda ödül de veriliyor. Öncelikle fikir ortaya konulacak değerlendirilip TEKMER’e  sunulacak. Öncelikle fikir ardından proje öncelikle KOSGEB’de ön değerlendirmesi yapılacak ve kurula iletilecek, kurul değerlendirme yapacak ve nihai karar verilecek. Sistem bu şekilde işleyecek. Bu çerçevede üniversite ile KOSGEB arasında protokol imzalanacak sivil toplum kuruluşları da bu projeye dahil edilecek. İlerleyen toplantılarda içerik iyice şekillenmiş olacak. Böylece projeleri hayata geçirmeye başlayabileceğiz” dedi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın hep beraber çalışmamıza olanak sağlayan bir planlama düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının da içinde bulunduğu bir proje yapalım istedik. Kastamonu Teknoloji Merkezimiz Kastamonu merkezli çalışacak. Her şey hayalle başlar hakikat olur, inşallah birlikte güzel projeler hayata geçireceğiz.

TEKMER Bilgilendirme Toplantısı projelerle ilgili yapılan fikir alışverişinin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.