Üniversitemizin Dokuzuncu Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Üniversitemiz 2015-2016 Akademik yılı açılış programı Cumhuriyet Meydanı çelenk koyma töreni ile başladı. Programa daha sonra 3 Mart Konferans salonunda devam edildi. Açılış programına Vali Şehmus Günaydın, eski Kastamonu Valisi ve Müsteşar Dr. Enis Yeter, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kastamonu eski Milletvekili Hakkı Köylü ve Musa Sıvacıoğlu, Sivil Toplum kuruluşları ve Kamu Kurumlarının Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz 3 Mart Konferans Salonu’nda devam eden programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın yaptı. Aydın ‘Yeni bir eğitim-öğretim yılında güzel bir başlangıcın mutlu heyecanı ile sizleri saygı ile selamlıyorum. Mezunu ve Mensubu olmaktan gurur duyulan üniversite olan Kastamonu Üniversitemizin 2015-2016 Akademik Yılının açılış törenine hoş geldiniz. Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Kurulduğu tarihten itibaren geçen 9 yılda Üniversitemiz çok yol kat etmiştir. Bu gün geldiğimiz noktayı değerlendirecek olursak; şu an Üniversitemiz 11 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu (13 birim), 2 enstitü, 18 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim- öğretime devam etmektedir. Bu yıl aramıza katılan talebelerimiz ile toplam talebe sayımız 24260 oldu. Bunun 1000 kadarı 33 farklı ülkeden milletlerarası talebedir. Bu eğitim-öğretim yılında akademik kadromuzu da birbirinden değerli isimler ile daha da güçlendirdik. Şu an 238 öğretim üyesi ve toplamda 661 olan öğretim elemanı ile akademisyen sayımızı her geçen yıl artırma arzusundayız. Ayrıca Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Malezya, Arnavutluk, Ukrayna, Mısır gibi ülkelerden 18 milletlerarası hocamız da Üniversitemizde görev yapmaktadır’ dedi.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Seyit Aydın ‘Kastamonu Üniversitesi bugününü, geldiği seviyeyi sizlere borçludur. Üniversitemiz inşallah sizlerle daha çok başarılara imza atacaktır. Bugün sizlerin sayesinde naçizane bu rahat konuşmayı yapabiliyorum. Yetiştirdiğiniz ve yetiştireceğiniz gençlerin her biri birer değerdir ve sizlerin eseridir. Sizlerin eserleri gibi değeri ve eseri fazla ve kıymetli olan insanlar zannediyorum azdır. Elbette her meslek mukaddestir. Fakat bizler dünyadaki hiçbir menfaate ve makama hocalığımızı değişmeyiz. Hiçbir şeye değişmeyeceğiniz meslek hayatınızın bu eğitim öğretim yılı da kutlu olsun.

Kastamonu Üniversitesi ailesinin mensubu sevgili gençler; kıymetli talebelerimiz, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağınız bir üniversiteye adım attınız. Değerli hocalarınızın rehberliğinde hayatınızın en önemli hazırlığını burada tamamlayacaksınız. İnşallah buradan bilgi ve tecrübelerle donanmış olarak ailenize, aziz milletimize ve mukaddes memleketimize hizmet etmek üzere mezun olacaksınız. Üniversitemizin hedefi dünya üniversitesi olmaktır. Bu hedefe doğru yürürken mesaisini Kastamonu Üniversitesi için sarf eden bütün akademik ve idari personelimize, bizden desteğini esirgemeyen bütün Kastamonululara ve bugünümüzü teşrif ettiğiniz için siz çok değerli misafirlerimize, 2015-2016 akademik yılımızın ilk dersini verecek olan ve Kastamonu’nun yakından tanıdığı ve Kastamonu Valiliği yapmış olan Müsteşarımız ve Valimiz Sayın Enis Yeter’e çok teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım’ dedi.

Vali Günaydın konuşmasında, ‘Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederim. Üniversite açmak önemli ancak daha da önemli olan kaliteli eğitim ortamıdır. Kastamonu Üniversitesinin bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını gördüm. Öğrencilerimiz bizim için kıymetli, hiçbir öğrencimizin mağdur olmaması için gereken tedbirleri aldık. Öğrenci yurdu çalışmalarımız devam ediyor. Yeni akademik yılının hocalara, öğrencilere ve Kastamonu’ya hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum’ dedi.

Açılış konuşmalarını yapan Milletvekili Metin Çelik  “Kastamonu Üniversitesi 2011 yılından bu yana çok yol kat etti.  Öğrenci sayısı 3 buçuk katına çıktı. Üniversitemizin daha da ileriye seviyelere taşınması için yapılacak çok iş var. Bizlerin daha çok şey yapması gerekiyor. Buraya gelen öğrencilerimizi rahat ettirmek zorundayız. İnşallah ilerideki eğitim öğretim yılları üniversitemize ve şehrimize hayırlı olur. Herkese çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.

Eski Vali ve Müsteşar Dr. Enis Yeter “Kültürel Değerlerin Korunmasında Kastamonu Örneği“ konulu açılış dersi verdi.  Kastamonu üniversitesinin açılış dersini vermekten dolayı çok mutluyum. Bundan dolayı Rektörümüz  Prof. Dr. Seyit Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum’ diyerek konuşmasına başlayan Yeter, Kastamonu valiliği döneminde yaptığı icraatlara da değindi. Eski konakların restorasyonunu yaparak turizme ve Kastamonu’ya kazandırdıklarını dile getiren Yeter ayrıca bunların öykülerinden de bahsetti. Bunları yaparken aynı zamanda bu çalışmaların tanıtımını da yaptıklarını okullardan rehber eşliğinde turlar düzenleyerek geçmişten kalan mirası gençlere tanıttıklarını ifade etti. Yeter sözlerini şöyle noktaladı: “Bir şehrin sahip olduğu kültürel değerler o kent için bir hazinedir. Kastamonu bu konuda şanslı bir ilimiz Kastamonu tarihi, kültürü doğası ile dünyada nadir yerlerden biri olduğuna inanıyorum. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Ben Kastamonu için o günkü heyecanı bu gün de hissediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Açılış dersi konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın  Eski  Vali ve Müsteşar Dr. Enis Yeter’e  hediye takdim etti. Akademik Yıl Açılış Programı Üniversitemiz Merkezi Kafeteryadaki yemek programıyla sona erdi.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.