yeni30/03/2021

Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS); 30/03/2021 tarihinden itibaren yeni tasarımıyla hizmet vermeye başlamıştır.  Yeni tasarım hakkında kılavuz görsel ve eski tasarımı kullanmaya devam etmek için bilgilendirme için tıklayınız.

16/03/2021

ÜBYS Elektronik Belge Gezgini üzerinden evrak oluşturulurken Alıcı sekmesinde Kurum seçilmesi halinde kurum isim değişikliği ile ilgili duyurumuz ektedir. İlgili taleplerinizi Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. adresine e-posta olarak göndermeniz gerekmektedir. Ek için tıklayınız.

12/03/2021

Evrak oluşturma aşamasında Üst Veri kısmında evrakın konusunu yazarken sistem tarafından yapılan büyük/küçük harf kontrolü kaldırılmış olup, Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Kılavuzu'nun 10. maddesinde belirtilen "Belgenin konusunda yer alan kelimelerin baş harfleri büyük yazılmalı ve konunun sonunda herhangi bir noktalama işareti kullanılmamalıdır." hükmü doğrultusunda evrak konusu yazılmalıdır.

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Kılavuzu için buraya tıklayınız.

04/03/2021

Kullanıcılar tarafından evrak oluşturulurken editor kısımında kelime işlemci programlarından (word, v.b.) kopyala, yapıştır suretiyle metin eklendiğinde metinin tamamı seçilip Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi olarak düzeltilmesi gerekmektedir.Oluşuturulacak evrakın söz konusu kılavuza azami derecede dikkat edilerek oluşturulması gerekmektedir.

19/02/2021

ÜBYS Destek sistemi kullanıma açılmıştır, süreci anlatan Kılavuza ulaşmak için
tıklayınız.

09/02/2021

Eski EBYS'de bulunan bilgilerin veritabanına ait veri (kim yazdı, kim imzaladı, nereye gönderildi gibi) kısmının aktarımı sağlanmıştır. Evrak önizlemeleri aktarımın tamamlamasından sonra görüntülenecektir. Eski EBYS'nin 02 Kasım 2015-31 Aralık 2020 tarihleri arasında kullanılması sebebiyle arka planda çok büyük boyutlu arşiv oluşması sebebiyle aktarım süreci zaman almaktadır. Aktarım işlemi tamamlandığında yeninden bilgilendirme yapılacaktır.

30/01/2021

Tüm kullanıcıların Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu,  Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğüne ve Akademik Teşvik Düzenleme Denetleme ve İtiraz Komisyonu'na dilekçe yazılabilmesi için ÜBYS üzerinde gerekli düzenleme yapılmıştır.

29/01/2021

Elektronik Belge Yönetim Sisteminde ortak alıcı listeleri tanımlanmıştır, evrak oluştururken alıcı sekmesinde ortak alıcı listesi altından akademik birimler, idari birimler ve üniversiteler gibi tanımlamalar yapılmış olup, kullanıma açılmıştır.

18/01/2021

ÜBYS üzerinden telefon rehberi de faaliyete geçmiş olması sebebiyle kullanıcıların telefon numarasını güncellemesi için sisteme giriş gerçekleştirdikten sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan "Kullanıcı Portal Ayarları" kısımında "Hesap Ayarları" bölümünden "İş Telefonu" bilgisini güncellemesi ve "İş Telefonum ve Kurum mailim rehberde görüntülenebilir" kutucuğu da seçilmesi gerekmektedir.

18/01/2021

ÜBYS Elektronik Belge gezgini üzerinden Birim adına evrak oluşturulduğunda evrakı oluşturan kişinin iş telefon numarası evrakın sağ alt köşesinde gözükecektir. Kullanıcıların telefon numarasını güncellemesi için sisteme giriş gerçekleştirdikten sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan "Kullanıcı Portal Ayarları" kısımında "Hesap Ayarları" bölümünden "İş Telefonu" bilgisini güncellemesi gerekmektedir.

18/01/2021

ÜBYS Elektronik Belge gezgini üzerinden evrakın ilk oluşturması esnasında "Dolaşıma Çıkar" yada "Kaydet ve Dolaşıma Çıkar" butonlarına basıldığında "İlk parafçısı olduğunuz belgeyi dolaşıma çıkardıktan sonra otomatik olarak paraflayabilirsiniz. Otomatik olarak paraflayarak devam etmek istiyor musunuz?" uyarısı çıkacaktır. Tercihinize göre "Tamam" butonuna tıklayarak otomatik olarak paraflama işlemini yapabilirsiniz yada "İptal" butonuna tıklayarak üst kısımdan veya Elektronik Belge Gezgini'nde paraf bekleyenler içerisinden de paraflıyabilirsiniz.

06/01/2021

ÜBYS üzerinden harici izin oluşturma kılavızu için buraya matbu izin formuna ulaşmak için buraya tıklayınız.

30/12/2020

ÜBYS İlk Giriş Kılavuzunu görüntülemek için tıklayınız.

ÜBYS