ÖĞRETİM ELEMANLARI (ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, OKUTMAN VE ÖĞRETİM ÜYELERİ) İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

- Ayrıntılı Tablo'da yer alan bölümlerden birinde ders verecek olmak.

- Araştırma Görevlileri hariç tüm Öğretim Elemanları (Öğretim Görevlisi, Okutman ve Öğretim Üyeleri) başvuru yapabilirler.

-Gidilecek kurumda ders verilecek düzeyde yabancı dil bilmek önem arz etmektedir. Eğitim dili Türkçe ve Azeri Türkçesi olan bölümlerde Türkçe ders anlatılabilir.

-Sahip olduğunuz yabancı dil belgesi taranıp Öğretim Elemanı Bilgi Formu ile birlikte Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. adresine mail atılacaktır. (28 Mart - 22 Nisan 2014 tarihleri arasında)

-Yabancı dil belgesi yerine yurt dışında eğitim görüldüğüne dair (lisans/yüksek lisans/doktora) belge veya yurt dışındaki Üniversitelerde çalışılmış olduğunu gösteren bir belge de sunulabilir. Yabancı dil ile ilgili belgesi olmayan öğretim elemanlarının da başvurusu kabul edilecektir.

Öğretim elemanı hareketliliği kapsamı ve süresi

- Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalayan yurtiçi ve yurtdışı yükseköğretim kurumlarında görev yapan tüm öğretim elemanları, öğretim elemanı hareketliliğine katılabilirler. Bu hareketlilik, bir yükseköğretim kurumunda görevli öğretim elemanın bir başka yükseköğretim kurumunda gerçekleştireceği eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsar.

-  Öğretim elemanı hareketliliği süresi, bir eğitim-öğretim yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere en az bir hafta, en çok üç ay olabilir.

- Öğretim elemanlarının hareketlilik kapsamında yer alan akademik faaliyetleri haftalık olarak toplam altı saatten daha az olamaz. Öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin saat olarak hesaplanmasında dersler esas alınır. Ders saatlerinin haftalık olarak altı saati doldurmaması durumunda seminer, panel veya konferanslar gibi akademik faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilir. Ders verme faaliyeti içermeyen öğretim elemanı hareketliliği planları, Mevlana Değişim Programı kapsamında değerlendirilemez ve değişim için kabul edilemez.

Öğretim elemanlarının belirlenmesi

-  Üniversitelere ve bölümlere ayrılan kontenjan doğrultusunda seçim gerçekleştirilir.

- Mevlana Değişim Programına katılmaya hak kazanan ve mazeretsiz olarak değişime katılmayan öğretim elemanları üç yıl içerisinde bu programdan faydalanmak için bir daha başvuruda bulunamazlar.

ÖĞRETİM ELEMANLARINA ÖDENECEK ÜCRETLER

- Uçak masrafları : Mayıs 2014'deki kur üzerinden maksimum 1000$ gidiş-dönüş uçak bileti ücretleri ödenir.

- Günlük Yevmiye : YÖK kararına uygun olarak ülkelere ve Öğretim Üyesi veya Öğretim Görevlisi olma gibi şartlara göre ödeme yapılır. Ülkelere göre Ücretler hakkında YÖK kararına buradan ulaşabilirsiniz. tıklayınız

- Üniversitemizin Protokol imzaladığı ülkelere göre ücretler AYRINTILI TABLO'ya buradan ulaşabilirsiniz.

- Sağlık Sigortası Öğretim elemanı gittiği ülkede sigorta yaptırırsa ve belgelerini geldiğinde teslim ederse Sigorta ücreti maksimum 70$'a kadar ödenir.

-Öğretim Elemanlarına Uçak Bileti + Günlük Harcirah + Sağlık Sigortası haricinde ücret ödenmez. Konaklama ücretini Öğretim Elemanları kendileri öder.

(Öğretim Elemanları için Bazı üniversiteler ücretsiz konaklama imkanı sunmaktadır. Fakat bu garanti değildir.)

Not: Tüm ödemeler yurt dışına gidilip, dönüldükten sonra yapılır (belgeler Koordinatörlüğümüze tam teslim edildikten sonra yaklaşık 1 hafta içinde). Avans verilmez.