aday öğrenci

Pak-Türk Programı kapsamında yapılacak başvurularda Proje ortağı olarak düşünülen Pakistan Üniversitesi ile Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olması gerekmektedir. Proje ile ayrıntılı bilgiye YÖKSİS sistemindeki "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinden, Çağrılar bölümünden ulaşılabilir.

PROJE YAPILABİLECEK ALANLAR:

- Smart Transportation Systems

- Material Science

- Sustainable Environmental Technologies

- Food Technologies

- Energy Technologies

- Robots And Smart Systems

PROJE EKİBİNDE;

En az 1 Giden Öğretim Elemanı (en az 15 gün)

En az 1 Gelen Öğretim Elemanı (en az 15 gün)

En az 1 Gelen ya da Giden lisans üstü (yüksek lisans ya da doktora) Öğrencisi (1 dönem ya da 2 dönem) olmak zorundadır.

Projeye Araştırma Görevlisi öğretim elemanı olarak eklenemez.

Pak-Türk 2017 Proje başvurusu yapacak Proje Yürütücüsü Öğretim Elemanlarının en geç 31 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden kendi YÖKSİS sistemlerinden "Genel İşlemler" menüsünden "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinden, Başvurularım, +Yeni Başvuru butonundan istenen veri girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir. Başvuruların çıktısı Üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğü tarafından YÖKSİS sisteminden alınıp Rektör imzalı üst yazı ile YÖK Başkanlığına iletilecektir.

ARAPÇA

İlahiyat Fakültesi-

2007 No'lu Derslik

Saat: 14:30

RUSÇA

Turizm Fakültesi

206 No'lu Derslik

Saat: 10:00

İNGİLİZCE

Turizm Fakültesi

Toplantı Salonu

Saat: 15:30

PAK-TÜRK 2019 PROJE ÇAĞRISI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konu ile ilgili Yürütme Kurulu Kararı için tıklayınız.

PAKİSTANDA MEVLANA PROTOKOLÜMÜZ OLAN ÜNİVERSİTELER

Lahore College of Women University - Lahor Kadınlar Koleji Üniversitesi

Goverment College University Faisalabad - Faisalabad Devlet Kolej Üniversitesi

University of Agriculture Faisalabad - Faisalabad Tarım Üniversitesi

Pir Mehr Ali Shah Arid Agriculture University - Pir Mehr Ali Shah Arid  Tarım Üniversitesi

University of Punjab - Punjab Üniversitesi

University of Central Punjab - Central Punjab Üniversitesi

PROJE YAPILABİLECEK ALANLAR:

- Energy Technologies

- Food Technologies

- Sustainable Environmental Technologies

- Material Science

- Smart Transportation Systems

- Robots And Smart Systems

PROJE EKİBİNDE;

En az 1 Giden Öğretim Elemanı (en az 15 gün)

En az 1 Gelen Öğretim Elemanı (en az 15 gün)

Projeye Araştırma Görevlisi öğretim elemanı olarak eklenemez.

Pak-Türk 2019 Proje başvurusu yapacak Proje Yürütücüsü Öğretim Elemanlarının en geç 5 Kasım 2019 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden kendi YÖKSİS sistemlerinden "Genel İşlemler" menüsünden "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinden, Başvurularım, +Yeni Başvuru butonundan istenen veri girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir. Başvuruların çıktısı Üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğü tarafından YÖKSİS sisteminden alınıp Rektör imzalı üst yazı ile YÖK Başkanlığına iletilecektir.

BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ NOTLAR:

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programına başvuru yapacak Proje Yürütücüsü olacak Öğretim Elemanlarının en geç 14 Nisan 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden kendi YÖKSİS sistemlerinden "Genel İşlemler" menüsünden "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinden, Başvurularım, +Yeni Başvuru butonundan istenen veri girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir. Başvuruların çıktısı Koordinatörlüğümüz tarafından YÖKSİS sisteminden alınıp Rektör imzalı üst yazı ile YÖK Başkanlığına iletilecektir.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda Proje ortağı olarak düşünülen yükseköğretim kurumu ile Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olması gerekmektedir. (Üniversitemizin imzalamış olduğu anlaşmalar listesine buradan ulaşabilirsiniz.)

Projeye Araştırma Görevlisi eklenemez.

Proje süresinin toplamda 1 yıl olarak belirtilmesi tavsiye edilmektedir.

Proje kapsamında gelen ve giden öğretim üyelerinin ortağı ülkeye en az 14 gün en fazla 90 gün gitmeleri  gerekmektedir. (Proje süresince 1 akademisyenin gideceği sürelerdir)

Proje kapsamında gelen ya da giden en az 1 öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencilerin en az bir dönem, en çok iki dönem ortak üniversitede bulunmaları gerekecektir.

Proje başvuruları yapılırken başvurulacak alan ile ilgili mevcut Mevlana Protokol alan uyumuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Alan, Protokolde mevcut değilse, öğretim elemanının Mevlana Koordinatörlüğü (2801699) ile iletişime geçerek Protokollerde alanla ilgili güncelleme yapılmasını sağlamaları uygun olacaktır.

Ödeme tutarlarına ilişkin veriler sistemde henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle başvuru sonuçlarında tutarlar bulunmayacaktır; ödeme tutarları, önümüzdeki günlerde alınacak YÖK Yürütme Kurulu kararı ile belli olduktan sonra projelere ait değişim sayıları ve süreleri üzerinden sistem otomatik hesaplama yapacaktır. Bu nedenle, projelerde değişim süreleri ve sayılarına ilişkin verilerin girişinde dikkat edilmesi gerekmektedir. Fikir olması açısından 2016-2017 Öğretim yılında uygulanan ücretlere ilişkin listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmak isteyen öğretim elemanları, başvuru sürecinde karşılaşacakları sorunlara ilişkin Üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirler.

Kastamonu Üniversitesi Mevlana Koordinatörlüğü Telefon: 280 16 99