Görsel Anlatım

Müfredat derslerine İngilizce adlarının girilmesi ile ilgili görsel anlatım [PDF]

Mazeret sınavı tanımlama işlemi nasıl yapılır ? [VİDEO]

Not : Öğrencinin mazeret sınav listesinde görülebilmesi için daha önce yapılan vize sınav notunun G (Girmedi) olarak görülmesi gerekmektedir.

Tek ders sınavı tanımlama işlemi nasıl yapılır ? [VİDEO]

Şubelendirilmiş derslere ortak not girişi nasıl yapılır? [VİDEO]

2011-2012 Öğretim Yılı Güz Dönemi yarıyıl sonu sınavlarının not girişi işlemine açılmasıyla birlikte aynı bölüm/programdaki şubelendirilmiş derslere ortak not girişi ve sınav değerlendirmesi yapılabilinecektir.

Öğrenci Bilgi Sisteminde yarıyıl sınavları için not giriş menüsüne gelindiğinde aşağıdaki gibi iki seçenek sunulacak ve isteğe bağlı olarak ilgili öğretim üyesi tarafından şube bazında ortak not girişi yada ayrı not girişi yapılabilinecektir.

Sınav Tanımlama İşlemi Nasıl Yapılır?

Öğrenci Bilgi Sisteminde vize sınavı tanımlama işlemi toplu olarak (tek sınav) yapılabildiği gibi bir ders için birden fazla sınav tanımlanması şeklinde de yapılabilmektedir (yazılı-uygulama-ödev vb.). Bir ders için birden fazla yapılacak olan sınav tanımlamaları yani çoklu sınav tanımlamaları yapılırken özellikle sınav tarihinin ve isminin görsel anlatımda olduğu gibi farklı olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca toplu olarak yapılacak sınav tanımlamalarında tek bir tarih verilebilmekte ve bu tarih genellikle akademik takvimde ara sınavların başlangıç tarihi olarak belirlenmektedir. Bu tanımlamalarla ilgili hazırlanan görsel anlatıma buradan ulaşabilirsiniz.

Toplu Sınav Tanımlama (Bir derse tek bir sınav) [VİDEO]

Çoklu Sınav Tanımlama (Bir derse birden fazla sınav) [VİDEO]

Bologna Ders Tanımlama İşlemi

Öğrenci Bilgi Sisteminde Bologna Ders Tanımlama işlemlerinin yapılışı hakkında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve tüm akademik personelin e-postalarına gönderilmiş olan sunuma buradan da ulaşabilirsiniz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Campus Life Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 8 fakülte, 2 enstitü, 4 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulundan oluşmaktadır.